ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ EΝΕΡΓΟΥ

e-mail: depepok@otenet.gr

26 Μαρτίου 2005

ΕΓΚΑΙΝΙΑ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΚΤΙΡΙΟΥ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ

Πραγματοποιήθηκαν στις 26 Μαρτίου τα εγκαίνια του νέου κτιρίου της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας, το οποίο δεσπόζει, πλέον, στην περιοχή της ΖΕΠ.

Στην τελετή των εγκαινίων έδωσαν το «παρών» ο υπουργός Μακεδονίας-Θράκης Νίκος Τσιαρτσιώνης, ο υφυπουργός Οικονομίας και Οικονομικών Χρήστος Φώλιας, ο υφυπουργός Εσωτερικών, Δημόσιας Διοίκησης και Αποκέντρωσης Αθανάσιος Νάκος, σύσσωμη η πολιτική και στρατιωτική ηγεσία της περιοχής, καθώς και πλήθος κόσμου.

Πρόκειται για το πρώτο ιδιόκτητο κτίριο Περιφέρειας σε ολόκληρη την Ελλάδα, το οποίο αποτελεί πλέον το διοικητικό κέντρο ολόκληρης της Δυτικής Μακεδονίας. Στο νεόδμητο και υπερσύγχρονο αυτό κτίριο έχουν ήδη μεταφερθεί όλες οι υπηρεσίες, οι οποίες εξυπηρετούν σε καθημερινή βάση εκατοντάδες πολίτες της ευρύτερης περιοχής. Έτσι, πραγματοποιείται, πλέον, ένα ακόμη σημαντικό βήμα στην κατεύθυνση να καταστεί η Ζώνη Ενεργού Πολεοδομίας το διοικητικό κέντρο της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας.

Ταυτόχρονα η χωροθέτηση, σε επαφή με τη Ζώνη Ενεργού Πολεοδομίας, του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας (το οποίο απέκτησε πρόσφατα και τη δεύτερη σχολή του, το τμήμα «Μηχανικών Τηλεπικοινωνιών και Πληροφορικής»), την αναδεικνύουν εκτός από διοικητικό κέντρο και κέντρο της Ανώτατης Εκπαίδευσης ολόκληρης της περιφέρειας.

Επίσης, σε συνάντηση που πραγματοποιήθηκε εντός του Μαρτίου στο Υπουργείο Περιβάλλοντος, Χωροταξίας και Δημοσίων Έργων μεταξύ του υπουργού Γιώργου Σουφλιά και αντιπροσωπείας της ΔΕΠΕΠΟΚ Α.Ε. συζητήθηκαν οι τελικές διευκρινήσεις στο θεσμικό πλαίσιο υλοποίησης της ΖΕΠ, με τον υπουργό να δεσμεύεται ότι το ΥΠΕΧΩΔΕ θα σταθεί αρωγός στο σχέδιο της Ζώνης Ενεργού Πολεοδομίας. Μάλιστα, χαρακτήρισε τη ΖΕΠ ως μια «πρότυπη μορφή αστικής ανάπτυξης για ολόκληρη τη χώρα».

Τέλος θα πρέπει να σημειωθεί ότι μέσα στο Μάρτιο πραγματοποιήθηκε στα γραφεία της ΔΕΠΕΠΟΚ Α.Ε. στην Κοζάνη μια σημαντική συνάντηση με υψηλόβαθμα στελέχη του ΟΤΕ, στην οποία συζητήθηκε το θέμα ανάπτυξης ενός ευρυζωνικού δικτύου στη ΖΕΠ, προκειμένου ο πρότυπος αυτός οικισμός να αποτελέσει το πρώτο «έξυπνο χωριό» στην Ελλάδα.

Οι θετικές αυτές εξελίξεις αποδεικνύουν παράλληλα πως η πορεία προς την υλοποίηση της ΖΕΠ προχωρά με γοργούς και σταθερούς ρυθμούς, λίγους μόλις μήνες πριν από τον πρώτο διαγωνισμό για την ανέγερση κατοικιών στον πρότυπο αυτό οικισμό του Δήμου Κοζάνης.

Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε με την ΔΕΠΕΠΟΚ Α.Ε.: depepok@otenet.gr